Peetri alevikku rajatakse äripark

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstuspark.
Tööstuspark. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Selle aasta mais alustasri Rae vallas Peetri Äripargi taristu rajamist. Tegemist on 60 000 ruutmeetri suuruse alaga, mis on jagatud ärikinnistuteks  suurustega 3000-7000 ruutmeetrit. Hetkel on müüdud 30 protsenti kinnistustest ning kogu äripargi infrastruktuur valmib selle aasta oktoobri lõpuks.

Hetkel käib äripargis tehnovõrkude rajamine ning 2014. aasta oktoobriks valmivad elektri-, vee-, kanalisatsiooni- ja sidevõrgud. Samaks ajaks on asfalteeritud tänavad ja kergliiklusteed ning paigaldatud tänavavalgustus. «Tööstusalale luuakse vajalike kommunikatsioonidega liitumisvõimalused vähemalt 12 ettevõttele.  Kinnistute suurused jäävad 3000-7000 ruutmeetri vahele ning äripargi krunte on võimalik ka liita, et võimaldada endale sobiva suurusega kinnistu,» kommenteeris Tarmo Kalviste, Colliersi ärikinnisvara osakonna juhataja.

Peetri Äripargist saab Tallinna kesklinnale üks lähim äripark ning eriti sobilik on see  jae– ja hulgikaubanduse ettevõtetele, kuna kinnistud on hea nähtavusega ja kerge ligipääsetavusega. Tallinna uuendatav ringtee tagab hea juurdepääsu suurematele maanteedele. Samuti on äripark lähedal lennujaamale, mis omakorda aitab aega kokku  hoida.  Eeliseid annab kindlasti ka Rae valla kiire kasvupotentsiaal. 2013. aastal kolis Rae valda elama 443 uut inimest, mis omakorda toob kaasa tööjõu pideva kasvu . Paranenud ühistranspordi ühendus võimaldab aga ka kaugematest kohtadest kohale jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles