Osapooled leppisid kokku Läänemere gaasitoru ajakavas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil Foto: AP / Scanpix

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda sõnul allkirjastasid mõned päevad tagasi osapooled Läänemere gaasitoru Balticconnectori ajakava.

Leppe järgi valmistavad osapooled 2016. aasta lõpuks ette gaasitoru täpse maksumuse analüüsi, investeeringu otsus peaks tulema hiljemalt 2019. aasta alguses. Pärast seda algab ehitustegevus ja hiljemalt 2021 peaks tööd valmis olema.

Leppele kirjutasid alla Soome ja Eesti ministeeriumide esindajad, Gasum ja EG Võrguteenused ning Euroopa Komisjon. LNG terminalide küsimust lepe ei käsitlenud.

Balticconnector on üle 110 miljoni euro suurune projekt, kus Soome lahte läbiv gaasijuhe ühendab Soome ja Baltimaade maagaasivõrgustikud. Selle projekti jaoks on võimalik saada raha Euroopa Liidust ning seda rahastamist arutatakse Euroopa Komisjonis. Eesti valitsus on seadnud selle prioriteetseks projektiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles