Galojan vaidlustas enda Eestile loovutamise

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Maria Galojan
Anna Maria Galojan Foto: www.facebook.com

Eestis suures ulatuses omastamise eest vangi mõistetud, kuid riigist Suurbritanniasse pagenud Anna-Maria Galojan vaidlustas Londoni Westminsteri magistraadikohtu otsuse tema Eesti riigile loovutamise kohta.

Vandeadvokaat Sven Sillar ütles, et Galojan vaidlustas Londonis tehtud kohtuotsuse, kuid millal tema kaebuse kohta järgmine otsus tuleb, pole teada, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Vestlesin sel teemal täna Galojani lähedastega ning sain kinnituse otsuse vaidlustamisest,» väitis Sillar.

Politsei- ja piirivalveamet seda informatsiooni hetkel ei kinnita.

Londoni Westminsteri magistraadikohus otsustas 4. juulil rahuldada Eesti justiitsministeeriumi palve loovutada Eesti riigile suures ulatuses omastamises süüdi mõistetud Anna-Maria Galojan. Galojanil oli seda tänaseni aega vaidlustada. Kui ta seda teinud ei oleks, siis tooks kriminaalpolitsei ta kümne päeva jooksul Eesti vanglasse karistust kandma.

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuht Anna-Maria Galojan mõisteti süüdi ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Kohus karistas teda ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistusega, millest ta pidanuks vanglas kohe ära kandma viis kuud, lisaks tuli tal maksta tsiviilhagi katteks 47 956,29 eurot ning MTÜ Eesti Euroopa Liikumise kasuks viivised summas 17 658,17 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles