Õllesummeri alal oli iga kaheksas töötaja nõuetekohaselt registreerimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti ametnikud käisid Õllesummeril töötajaid kontrollimas.
Maksu- ja tolliameti ametnikud käisid Õllesummeril töötajaid kontrollimas. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliametnikud käisid eile Õllesummeri alal kontrollimas seda, kas töötajad on registreeritud. 147 erineva allhankija 576-st töötaja seast leidsid ametnikud 71 registreerimata töötajat, kusjuures MTA teavitas nii ürituse korraldajat kui ka kaupade müüjaid ja teenuste osutajaid visiidi tulekust ette.

Nelja tunni jooksul külastasid ametnikud kõiki üritusel tegutsevaid müügikohtasid, selgitasid töötamise registreerimise põhimõtet ning kontrolliti registreeringute olemasolu.

Kokku kontrolliti 147 tööandja juures 576 isiku töötamise registreerimist. MTA tuvastas 71 registreerimata töötajat 21 tööandja juures. Nende hulgas oli nii töölepinguga kui ka käsunduslepinguga töötajaid, samuti vabatahtlikke. Tuvastati ka mõned inimesed, kes olid tööle registreeritud vabatahtlikuna, kuid kes rääkisid lahkesti palga maksmise süsteemist.

Ka õllesummeri külastajad näitasid üles huvi ametnike tegevuse vastu – sooviti kontrollida enda registreeritust, uuriti üldiselt MTA tegevuse kohta, küsiti päritud maatüki maksustamise küsimustes nõu, sooviti ajatada maksuvõlga jpm. Oli ka külastajaid, kes soovisid tulla nende juurde alkomeetrisse puhuma.

Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansar rõhutas, et Õllesummerit korraldava ettevõtte Meediaekspress ükski töötaja polnud nõuetekohaselt registreerimata. Maksuametnikud kontrollisid tema sõnul festivali alal tegutsevaid ettevõtteid nagu toitlustajad ja kauplejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles