Kuus arvestatavat põhjust, miks kaalu langetada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline naine.
Ülekaaluline naine. Foto: Panther Media / Scanpix

Kui inimesed langetavad kaalu valdavalt ainult hea väljanägemise nimel, ei teadvustata, milliseid kasulikke mõjusid salenemine veel kaasa toob.

Kui oled veidi kogukam, siis ilmselt juba tead, et suur kaal mõjub halvasti südame tervisele ja veresoonkonnale ning kaalust alla võtmine mõjuks hästi su vererõhule, kolesteroolitasemele, veresuhkrule jms, kirjutab Huffington Post. Kuid need ei ole mitte ainsad kasud, mida salenemine kaasa toob.

Väljaanne tõi välja veel kuus olulist põhjust, miks kaalu langetada:

1. Sa magad paremini.

Uuringud näitavad, et ülekaalulised täiskasvanud, kes kaotavad 5 protsenti või rohkem oma kehakaalust, magavad poole aasta pärast märksa paremini.

2. Su aju tänab sind.

On ammu teada, et ülekaalulised täiskasvanud saavad kognitiivsete võimete testis vähem punkte kui nende saledamad eakaaslased.

3. Su nahk läheb ilusaks.

Rasvumist ja ülekaalulisust seostatakse kõiksuguste nahainfektsioonide ja -probleemidega. Pärast kaalukaotust üldjoontes inimese nahaolukord paraneb.

4. Sa säästad raha.

George Washingtoni ülikooli 2013. aasta uuring näitas, et raviarveid, töölt puudutud päevi jms arvestades säästavad kõhnemad täiskasvanud rohkem raha kui nende paksemad eakaaslased.

5. Su keha ei valuta.

Rasvumine võib tekitada või süvendada liigesevalu, samuti võib seesugune surve tekitada liigesepõletikke.

6. Su voodielu paraneb.

Austraallased leidsid 2011. aastal, et ülekaalulistel meestel, kes kaotasid oma kehamassist 5 kuni 10 protsenti, paranes oluliselt erektsioon ja libiido.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles