Atea kasvatas poolaasta käibe üle 8 miljoni euro

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atea
Atea Foto: Atea

IT-taristu ettevõtte AS Atea käive Eestis oli 2014. aasta esimesel poolaastal üle 8 miljoni euro, teatas ettevõte.

Kui 2013. a esimesel poolaastal ulatus Atea müügitulu Eestis 7,5 miljoni euroni, siis käesoleva aasta samal perioodil kasvas see 7% ehk 8,1 miljoni euroni. Kõige suurema käibekasvuga segment käesoleva aasta esimesel kuuel kuul oli turva- ja nõrkvoolusüsteemide osakonna hooldusteenuste müük (50%). Sellele järgnes arvutitöökohalahenduste- ja teenuste müük (24%).

Atea 2013. aasta käive oli 16,1 miljonit eurot. 2014. aasta eesmärk Eestis on tegevuskäibe suurendamine 18 miljoni euroni. Eesmärgi saavutamiseks suurendatakse teenuste käivet ja tuuakse turule uusi lahendusi.

«Meie kindel suund on nii ettevõtte kui ka müügitulemuste stabiiline kasv. Kindlasti kasvab Atea kiiremini kui Eesti majandus, aga usun, et ka kiiremini kui IT-valdkond Eestis tervikuna,» ütles Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.

Toetamaks pikaaegseid eesmärkide, milleks on turuosa kasv 20 protsendini, nimetas Atea Eesti nõukogu uueks juhatuse liikmeks juhi Toivo Ehasalu, kelle peamiseks vastutusalaks on turva- ja nõrkvoolusüsteemide valdkonna arendamine.

«Praegusel hetkel tegelen peamiselt uute toodete ja teenuste väljatöötamisega  ning väga oluline on ka olemasolevate teenuste stabiilsuse ja kvaliteedi säilitamine. Olen kindel, et suudan anda oma panuse kogu Atea Eesti arengusse,» ütles Ehasalu.

«Pärast kevadisi muudatusi Atea juhatuses otsustas nõukogu, et parim lahendus ettevõtte jaoks on leida uus juhatuse liige meie oma meeskonnast. Nõukogu langetas üksmeelse otsuse Toivo Ehasalu kasuks. Seda seepärast, et Toivo on Ateas töötanud 15 edukat aastat ning turvaosakonda juhtides olnud edukas, suurendanud teenuste hulka ja kvaliteeti. Oleme Toivole seniste saavutuste eest väga tänulikud ja usume kindlalt, et juhatuse liikmena on tema panus Atea arengusse väga teretulnud,» ütles Štšerbjuk.

Atea  on infotehnoloogiliste lahenduste ja teenuste pakkuja kõigis Põhjamaades ja Balti riikides. Ateal on kokku 84 kontorit, mis on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateas on kokku üle 6500 töötaja, kontserni kogukäive 2013. aastal ületas 2,65 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles