Kolm ilutoodet, millest peaks kohe loobuma

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed arvavad, et kõik tuntud kaubamärgiga poeriiulil olevad pesuvahendid ja kosmeetikatooted on tervisele ohutud. Kuid tegelikkuses ei pruugi see nii olla.

Fox News Magazine toob välja kolm ilutoodete liiki, mille kasutamist on soovitatav vältida:
 

1) Antibakteriaalsed seebid ja dušigeelid – Seebid, mis on antibakteriaalse toimega, tapavad ära ka head bakterid, mis on sinu kehale kasulikud. Uuringud ei ole tõestanud, et antibakteriaalsed seebid mõjuksid tervisele hästi. Hea on mitte kõiki baktereid oma nahalt maha pesta, sest siis säilitab immuunsüsteem oma parima töövõime. Nahaarstid soovitavad pigem kasutada seepe ja dušigeele, mis on võimalikult looduslähedaste koostisainetega.

2) Tehislike teradega näo-ja kehakoorijad – Neid terasid lisatakse pesuvahenditesse, et aidata surnud nahka maha pesta. Hiljutistes uuringutes aga selgus, et need terad jõuavad torustiku kaudu hiljem loodusesse ning põhjustavad veereostust. Mitmetes riikides tahetakse neid tooteid selle pärast lausa keelustada. Parim alternatiiv sellistele näo-ja kehakoorijatele on spetsiaalsed koorivad pesušvammid.

3) Parabeenidega kosmeetikatooted – Neid säilitusaineid leidub nii šampoonides, seepides kui ka kreemides, mille eesmärk on bakterite levikut takistada. Kuid parabeenid kanduvad selliseid tooteid kasutades ka meie nahale ning need võivad põhjustada hormonaalhäireid või teatud tüüpi vähke. Enne pesuvahendite ja kosmeetika ostmist tasub koostisainete nimekirjast uurida, kas toode sisaldab mingeid parabeene. Säilitusainetevabad või looduslike säilitusainetega tooted ei säili küll väga kaua, kuid need on tervisele palju ohutumad.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles