Saaremaa piimatööstus: olukord Venemaal on kardinaalselt muutunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Piimatööstuse AS juht Andi Saagpakk.
Saaremaa Piimatööstuse AS juht Andi Saagpakk. Foto: Mihkel Maripuu

Läinud nädalal saabus teade, et Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor on tühistanud ASi Saaremaa Piimatööstus suhtes ligi pool aastat tagasi kehtestatud ekspordikeelu.

Saaremaa piimatööstuse juhi Andi Saagpaku sõnul läks enne ekspordikeelu kehtestamist umbes pool nende juustutoodangust meie idanaabrile. «Võib öelda, et Vene turu äralangemine on probleeme ainult süvendanud, sest kogu Euroopa ja maailma piimaturg on käesoleva aasta alguses olnud languses,» kirjeldas ta Saarte Häälele.

Saaremaa juust on Saagpaki sõnul küll Venemaal nõutud, kuid kuna sealne olukord on viimastel kuudel kardinaalselt muutunud, siis tuleb neil oma partneritega täiendavaid läbirääkimisi pidada.

«Nii näiteks on ka Venemaal elanikkonna ostujõud langenud ja pealegi on rubla kurss euro suhtes viimastel kuudel märkimisväärselt nõrgenenud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles