Moskva rongiõnnetuse uurijad võtsid vahi alla kaks metrootöötajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva metroos sõitis eile rööbastelt välja kolm vagunit.
Moskva metroos sõitis eile rööbastelt välja kolm vagunit. Foto: SCANPIX

Vene juurdluskomitee teatas täna, et on seoses eile Moskvas 22 inimese elu nõudnud metrooõnnetusega arreteerinud kaks metroo töötajat.

Juurdluskomitee teatel on kinnipeetuteks metroo hoolduse eest vastutav teeteenistuse meister Valeri Baškatov ja tema abiline Juri Gordov. 

«Neid on juba küsitletud,» teatas komitee ja kinnitas, et meestele esitatakse peagi ametlikult hooletuse ja turvanõuete eiramisega seotud süüdistused.

Moskva metroo sinisel liinil sõitis eile järsu pidurdamise tõttu rööbastelt maha kolm metroovagunit, päästeteenistuse teatel sai hommikuse tipptunni ajal juhtunud õnnetuses surma 22 ja vigastada ligi 200 inimest. Haiglasse toimetati 136 reisijat, neist vähemalt 40 vigastused olid tõsised.

Õnnetus juhtus eile hommikul kella 8.35 paiku Slovjanski Bulvari ja Park Pobedõ metroojaama vahelises tunnelis. Ohvrite arv suurenes päeva jooksul pidevalt ning õhtuste andmete järgi on nende seas ka üks Hiina ja üks Tadžiki kodanik. Rongi kiirus oli õnnetuse hetkel 70 kilomeetrit tunnis.

Vene telekanalid kirjeldasid kohapeal toimunut kui kaost ja paanikat ning teatasid, et kui kolm vagunit üksteisele sisse sööstsid, kukkusid reisijad kui doominokivid ümber. Kannatanuid toimetati haiglatesse kiirabiautode ja kaheksa kopteriga. Sündmuspaigale saabus ka Moskva linnapea Sergei Sobjanin. Brasiilias visiidil viibiv Vene president Vladimir Putin käskis tragöödia selgitamiseks algatada kriminaaljuurdluse.

Eile õhtuks polnud õnnetuse põhjus veel selgunud. Vene juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markini sõnul uuritakse võimalikku viga ühes vagunis või rööbaste vajumist. Markin lisas, et kuigi alguses teatati, et põhjuseks oli voolukatkestus, ei vasta see tõele. Ka välistas ta terroriakti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles