Tarmo Miilits sai ELi Afganistani missiooni politsei valdkonna juhiks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Miilits
Tarmo Miilits Foto: Postimees / Scanpix

Euroopa Liidu EUPOLi Afganistani missiooni politsei valdkonna juhiks sai endine politsei- ja piirivalveameti direktori asetäitja Tarmo Miilits.

Euroopa Liidu politseimissioon Afganistanis on tegutsenud 2007. aastast. Missiooni ülesannete hulka kuuluvad Afganistani siseministeeriumi nõustamine politseireformi küsimuses, korruptsioonivastase võitluse ja kriminaaluurimise võimekuse ning politseiluure arendamine, teatas välisministeerium.

Afganistan on Eesti arengukoostöö sihtriik. Peamised arengukoostöö prioriteetvaldkonnad on haridus, turvalisus ning IT võimekuse arendamine. Samuti on tähelepanuväärne koostöö Tallinna ja Kabuli Ülikooli vahel – Eesti koolitab IT doktorante, kellest saavad Kabuli ülikooli õppejõud.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on see tunnustus ka Eesti politseile. «Väga oluline  on panustada Afganistani edasisse arengusse, et riiki ootaks ees stabiilne tulevik. Põhivastutus selle saavutamisel lasub Afganistanil, kuid rahvusvahelise kogukonna jätkuv tugi on samuti vajalik,» ütles Paet. «Riigi julgeolekuolukorra seisukohalt on oluline panustada Afganistani politsei väljaõppesse,» lisas ta.

Välisminister Paeti sõnul on Eesti valmis panustama EUPOLi missiooni Afganistanis ka pärast 2014. aastat. Hetkel osaleb Eesti missioonil viie eksperdiga.

Tarmo Miilits töötas mullu suveni politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles