Kristen Michal: midagi pole muutunud

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal arvas, et avalikult alkoholi tarbimise lubamine ei ole oluliselt midagi muutnud ning see võib politsei ressurssi kokku hoida.

«Pean möönma, et ka minu kodu lähedal Tallinna kesklinnas ma ikka näen neid suuri seltskondi, kes seal alkoholi tarbivad ja nad ei ole just kõige sotsiaalsema välimusega kodanikud alati, aga vahel on ka väga viisakalt riides. Tarbisid nad enne ja tarbivad ka nüüd, mitte midagi ei ole muutunud,» rääkis Michal ja lisas, et võib-olla on inimeste tähelepanu pärast seaduse jõustumist lihtsalt sellele rohkem suunatud.

«Kui varem inimesed jõid nii või teisiti ka väljas, aga seda häirimise keeldu ei olnud, siis võib selles muudatuses näha plussi. Kui kedagi häirib see, et inimesed võivad teisi segamata väljas alkoholi tarbida, siis võib selles näha ka miinust,» arutles ta.

Kui kedagi ei häirita, siis võiks avalikult alkoholi tarbimine olla tema arvates lubatud ja oluline on, et politsei saaks oma ressurssi kulutada selleks, milleks seda reaalselt vaja on.

Michali sõnul peaks eelkõige arvestama politsei ja justiitsministeeriumi hinnanguid, kui sealt tuleb seaduse kohta negatiivset, siis tuleb see üle vaadata.

«Hea õigusloome põhimõtted eeldavad seda, et seaduse mõjusid hinnatakse teatava aja pärast, kas siis aasta või pooleteise pärast, mis ei välista, et seda võib ka varem teha,» lisas Michal ning arvas et seaduse jõustumisest ei ole selle hindamiseks veel piisavalt palju aega möödas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles