Margus Tsahkna: riigikogu peaks sätte tagasi muutma selliseks nagu see oli

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees ning Isamaa ja Res Publica liidu liige Margus Tsahkna loodab, et riigikogu keelab sügisel taas väljas avalikult alkoholi tarbimise.

«Nagu ma ütlesin ka kolm nädalat tagasi enne selle seaduse jõustumist, see annab ühiskonnale täiesti vale signaali,» sõnas Tsahkna ja lisas et see on ebaõnnestunud seadusemuudatus, kuigi ülejäänud muudatused korrakaitseseaduses on tema hinnangul mõistlikud.

„Olukorras, kus meil eriti noorte seas alkoholi tarbimine ja kuritarvitamine kasvab, oli see ilmselgelt läbimõtlemata samm,“ lisas ta.

Tema sõnul sõltub alkoholi tarbimine ühiskonna hoiakust. «Praegune sõnum, et nüüd, palun, võite avalikus kohas igal pool alkoholi tarbida, liigutas seda hoiakut vales suunas,» ütles Tsahkna.

Olukorras, kus Eesti on alkoholi kuritarvitamises maailmas esirinnas on see tema arvates vastutustundetu sõnum. „See sõnum on antud, aga ma loodan, et diskussioon ei vaibu,“ ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles