Õpetajad soovivad ebaseaduslikult vallandatud direktorit tagasi

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kallaste.
Henry Kallaste. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Ebaseaduslik vallandamine: töövaidluskomisjon kohustas Narva kultuuriosakonda maksma ebaseaduslikult vallandatud Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktorile hüvitust.

Õpetajatetuppa renditud kohvimasin ning äpardus riigieksami tulemusi sisaldava ümbriku kinnikleepimisega põhjustasid Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktori Henry Kallaste päevapealt lahtilaskmise. Töövaidluskomisjon pidas vallandamist ebaseaduslikuks ja kohustas Narva linna kultuuriosakonda maksma Kallastele 10 000 eurot kahjutasu.

«Kogu lugu kinnitab veel kord, et Narva on riik riigis, kus elatakse oma seadusi mööda,» sõnab Henry Kallaste, kes jõudis töötada direktorina vaid kaks kuud enne vallandamist, mis tekitas suurt vastukaja nii avalikkuses kui ka kohalikus ajakirjanduses. See oli juba teine Kreenholmi gümnaasiumiga seotud skandaal.

Esimene puhkes möödunud sügisel: Ida-Virumaa ametiühingud korraldasid piketi, millel nõudsid linnavõimudelt tollase Kreenholmi gümnaasiumi direktori Gennadi Bõkovi vallandamist, kes oli rikkunud seadust ning osa töökollektiivi arvates suhtunud alandavalt õpetajatesse ja tekitanud koolis nii pingelise õhkkonna, et see hakkas takistama täisväärtuslikku õppetööd. Viis kuud kestnud asjaolude selgitamise järel asus linnavalitsus õpetajate poolele ja vallandas Bõkovi.

Loe edasi neljapäeval Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles