Valitsus: Saaremaal on käimas suur ühinemisprotsess

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Saaremaa.
Suvine Saaremaa. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Valitsuse pressikonverentsil räägiti valdade ühinemisest ning eelkõige toodi esile Saaremaal asuvate Kaarma, Kärla ja Lümanda valdade ühinemist, mille protsess on üsna pea lõpusirgele jõudmas.

«Valitsus oli selgelt seda meelt, et me toetame seda ühinemist, aga me tuleme selle teema juurde tagasi järgmisel nädalal,» ütles sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur pressikonverentsil. Põhjus, miks sel korral otsuseni ei jõutud, peitub selles, et ministritel olid erinevad arvamused ühendvalla nime kohta. «Minu kohuseks on anda järgmiseks nädalaks täiendavad selgitused ning siis on ka peaminister tagasi,» põhjendas minister, miks otsus järgmise nädala peale edasi lükati.

Pevkur ütles, et eelmise omavalitsuse valimisperioodi jooksul ühines 18 omavalitsust ning alles jäi neist seitse. «Praegu on selle protsessi erinevates staadiumites 50 omavalitsust ning ideaalis võiks neist alles jääda kuni 15,» rääkis minister.

Saaremaa valdade ühinemise kohta ütles minister, et peatselt tekkiv on hetkel kõige suurem. «Seal on ühendvald planeeritud kogu maakonna piires ning sellel on positiivsed väljavaated,» rääkis Pevkur.

Ministeerium pakub omavalitsustele ka eraldi nõustamisteenust valdade vabatahtlikuks ühinemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles