ERR.ee: Narva ja Jaanilinn kavandavad ühist turismiprojekti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva..
Narva.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Narva ja Jaanilinn kavandavad Euroopa Liidu toel ühist turismiprojekti, mis võiks koosneda kahe kindluse külastamisest, Euroopa veerikkaima joa vetemängu nautimisest ning laevasõidust Euroopa Liidu idapiiril.

Turismiatraktsioonid on küll olemas, kuid esialgu pole korralikku infrastruktuuri, samuti ei saa turismifirmad infot Narva hüdroelektrijaama vesiväravate avamisest, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui Narva hüdroelektrijaama vesiväravad on osaliselt avatud, tormab võimas vetemöll vanasse jõesängi, pühkides oma teelt väiksemaid kaski ja viies pardiperesid südamerabanduse äärele. See on vetemäng, mis võiks paeluda tuhandeid, kui see huvilistele ette teada oleks. Leningradi oblasti ja Narva turismispetsialistide kohtumise ning ajalooliste väikelinnade festivaliga oli seda tänavu küll võimalik ühendada.

Veehoidla ääres olev Püha Kolmainsuse kirik on Venemaa kuulsuse fondi rahaga korda tehtud, ka Ivan Julma käsul ehitatud linnust restaureeritakse tasapisi ning see annab lootust, et Eesti-Vene turismiprojektist võib isegi asja saada.

Eesti-Vene piiri ületamine kestab Narvas poolteist kuni viis tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles