NATO juht kutsus üles kiirele rahvusvahelisele uurimisele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen Foto: SCANPIX

Kuigi lennuõnnetuse põhjused vajavad veel väljaselgitamist, on Venemaa toetatud separatistid põhjustanud Ida-Ukrainas järjest ohtlikuma olukorra, teatas NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen oma Malaysia Airlinesi lennuki allakukkumise kohta tehtud pressiavalduses.

«Ma olen sügavalt šokeeritud ja tunnen kurbust Malaysia Airlinesi reisilennuki allakukkumise pärast täna Ukrainas, kus kaotati palju elusid,» märkis Rasmussen. «Minu sügavaim kaastunne ohvrite peredele ja lähedastele ning kõigile, keda see kohutav tragöödia puudutab.»

«Lennuõnnetuse asjaoludes on palju ebaselget,» jätkas ta. «Sellegipoolest on piirkonna ebastabiilsus, mida on põhjustanud Venemaa toetatud separatistid, loonud järjest ohtlikuma olukorra.»

«On oluline, et kohe käivitatakse täiemahuline rahvusvaheline uurimine igasuguste takistusteta, et teha kindlaks faktid ning tuua õigusemõistmise ette need, kes võivad olla vastutavad,» lõppes Rasmusseni avaldus.

Sellegipoolest on piirkonna ebastabiilsus, mida on põhjustanud Venemaa toetatud separatistid, põhjustanud järjest ohtlikuma olukorra.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles