Kaks Eesti noormeest asusid jalgratastega ümbermaailmareisile

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Simmerman ja Martin Öövel teevad jalgratastel maailmale ringi peale.
Martin Simmerman ja Martin Öövel teevad jalgratastel maailmale ringi peale. Foto: Peeter Langovits

Täna keskpäeval anti Tallinnast Vabaduse väljakul start reisile, mille käigus teevad kaks juristist Eesti noormeest jalgratastega maailmale ringi peale.

Eeldatavalt kahe kuni kolme aasta jooksul läbivad Martin Simmerman (25) ja Martin Öövel (26) jalgratastel 70 000 kilomeetrit ja kuus kliimavöödet ning külastavad u 45 riiki.

Reis viib noormehed Eestist-Mount Blanci tippu ja sealt Portugalini, Ladina-Ameerikast Alaskasse, veel läbi selliste riikide nagu Venemaa, Hiina, Vietnam, India, Iraan ja lõpuks jõutakse koju tagasi. Reisi jooksul läbitakse Alaska tundra ning ültetatakse ka Atlandi ookean ja Beringi väin, kuid seekord siiski jalgratastele alternatiivsete vahenditega. Ümbermaailma reisi täpsemalt trajektoori on võimalik jälgida poiste blogist, aadressil http://sites.google.com/site/inspiratsiooniring/kavand/marsruut

«Reisi eesmärgiks on eelkõige panna proovile iseenese võimed ja tõestada, et tänapäeva kiire elutempo juures on võimalik nn stepsel välja tõmmata ning ka noortel millegi suurega hakkama saada,» rääkis Martin Simmerman. Mõlemad noormehed on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja töötavad juristidena.

«Reisi idee hakkas idanema eelnevate jalgrattareiside ajal aastatel 2004-2009, mille käigus sõideti jalgratastel läbi peaaegu terve Euroopa. Selge oli, et füüsilised võimed ja seiklusjanu on valmis millegi suurema jaoks. Miks piirduda aga sellise keskpärase saavutuse ja elamusega milleks iga kolmas jalgrattahuviline võimeline on? Võiks ju teha midagi uut - vähemalt Eesti mõistes. Rattasport on Eestis au sees, kuid minu teada pole eestlased varem jalgratastega maailmale tiiru peale teinud. Täpselt seda trajektoori, mida meie läbime, pole minu teada keegi maailmas ette võtnud. Igatahes saab olema huvitav,» rääkis Martin Öövel.

Reisi rahastavad noormehed oma vahenditest, kuid kõik toetajad on alati teretulnud. Hawaii Express andis maailmareisi jaoks väga tasemel Scott Sportster P3 jalgrattad ja varustuse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles