Valner: erakondade reitingutest paistab eestlaste alalhoidlikkus

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna tort
Reformierakonna tort Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestlaste suur poolehoid Reformierakonnale väljendab sügavamat tunnetust, et enam-vähem on hakkama saadud ja parem igaks juhuks on samamoodi edasi minna, leiab Sulev Valner.

Tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid» arutleti muuhulgas Postimehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i läbi viidud erakondade populaarsuse küsitlus üle, mis näitas, et juunis on Reformierakond Keskerakonnast selgelt ette rebinud.

«Neis reitingutes võib näha ka inimeste sügavamat äratundmist, et enam-vähem on hakkama saadud,» ütles ajakirjanik Sulev Valner. «Et hea küll, Ansip on kohati veider ja ütleb võib-olla teinekord midagi valesti, aga me ei tea, kas tema vahetamine kellegi teise vastu tooks parema tulemuse. Teatav alalhoidlik joon on eestlastele omane.»

«Huvitav on see, et Ansip on valinud kogu selleks kriisik liidri rolli, kes eitab probleemi, kes käib sirge seljaga ja räägib, et kõik on korras, kõik on korras, tulge minu järel, ma viin teid sellest välja,» märkis Heidit Kaio Eesti Ekspressist, lisades, et see võib-olla ongi parem taktika, kui hädaldamine.

Kaio põhjendas Reformierakonna populaarsust lisaks viimasel ajal tulnud positiivsetele uudistele nagu euro saamine ka sellega, et Eesti inimesed mäletavad veel hiljutisi häid aegu ja loodavad, et need tulevad varsti tagasi.

«Mulle tundub, et ei nähta mingit alternatiivi,» ütles Valner. Ansip ei pruugi tema sõnul küll kõigi lemmik olla, kuid ka teiste parteide poliitikategijatest ei usuta paremat.

ERRi uudistejuht Urmet Kook tõdes, et kõige huvitavam on see, et majanduskriis ei muutnud absoluutselt meie erakonade jõujooni. Ta tõstatas ka küsimuse tulevaste valmiste lubadustest, mis on iga korraga üha kallimad olnud.

Valner arvas, et Reformierakonnal ei pruugigi millegi radikaalselt uuega välja tulla, sest saades innustust oma heast seisust võivad nad lihtsalt öelda, et andke meile uus mandaat ja me jätkame oma senist joont. Ta meenutas, et samamoodi küsis «kes siis veel?» möödunud kohalikel valmistel Tallinnas suurt edu saavutanud Keskerakond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles