Tarbja tehisjärvel päästeti laps uppumissurmast

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna kell 15.51 teatati päästjatele, et Paide vallas Tarbja tehisjärvel veepaisu juures on laps uppumisohus. Tegemist on äärmiselt ohtliku kohaga, kus ujuda. Veepaisul langeb vesi umbes 3m kõrguselt, tekivad veekeerised ning kõrgete seinte tõttu on sealt välja saamine peaaegu, et võimatu.

12aastane poiss päästeti tänu kohalike inimeste ja päästjate kiirele tegutsemisele. Rannas viibinud inimesed viskasid lapsele päästerõnga, mille kaasabil sai laps veepinnal püsida. Päästjate saabudes aitasid pinnaltpäästjad lapse veest välja. Elu päästnud päästerõngas paigutati päästeameti poolt ujumiskoha juurde sel kevadel.

Lääne päästekeskus andis teada, et viimaste nädalate soojad ilmad on veekogude äärde toonud väga palju inimesi ning selleks, et vees viibimine ei lõpeks traagiliselt, tuleb valida sobiv ujumiskoht ning kindlasti mitte minna veekogu äärde üksida. Mitte mingil juhul ei tohi lapsi jätta ujumiskohas järelevalveta, samuti soovitatakse seltskonnaga ujuma minnes eelnevalt kokkuleppida, kes kaaslastel silma peal hoiab. Sel aastal on uppunud 27 inimest, sealhulgas 2 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles