USA võitis võrkpalliturniiri täpselt kahekümneaastase vahe järel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA võrkpallur Lloy Ball ei suuda uskuda, millega olümpiamängude finaalis hakkama saadi.
USA võrkpallur Lloy Ball ei suuda uskuda, millega olümpiamängude finaalis hakkama saadi. Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpiamängude meeste võrkpalliturniiril jäi võitmatuks USA meeskond, kes finaalis alistas 3:1 tiitlikaitsja Brasiilia.

Mäng algas hoopis Brasiilia dikteerimisel, kes võitis kindlalt esimese geimi 25:20. Teise geimi alguses olid ameeriklased kui ümber sündinud ja Clayton Stanley suurepärane mäng sütitas kogu meeskonna. Alguses kätte võidetud algedu 6:0 suudeti vormistada ka geimivõiduks 25:22.

Kolmas geim käis USA taktikepi järgi ja ameeriklased võitsid selle 25:21. Neljandas geimis haaras ohjad Brasiilia ja juba paistis, et kohtumine on minemas viiendasse otsustavasse geimi. Järsku süttisid aga jälle ameeriklased, kes suutsid paari hea lahendusega ette minna ja võitsid geimi 25:23 ja kogu mängu 3:1.

USA võitis nüüd olümpiakulla täpselt 20 aastat pärast eelmist võitu, kui kuldmedal teeniti 1988. aastal Seouli olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles