Ostjad haarasid taas kinnisvaraturul võimu

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehingute arv on vähenenud.
Tehingute arv on vähenenud. Foto: Pm

Kui aasta alguses rääkisid kinnisvarabürood korterite ülikiirest hinnatõusust ja pakkumist ületavast nõudlusest, siis alates maikuust on tehingute hulk kinnisvaraturul vähenenud.

Lihtsustatuna öeldes läksid müüjad liiga ahneks ja ostjad tõmbusid tagasi. Praeguseks on ka kinnisvaraportaalides pakkumiste arv tõusuteel ning ostjatel on taas võimalus valida ja keelduda maksmast liiga kõrget hinda.

«Kui võrrelda Eesti kinnisvaraturgu tervisega, siis on tegu mõõduka 37,5-kraadise palavikuga, mis vajab rahu ja vaikust, mitte edasirapsimist,» ütles Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman juuli alguses koostatud kinnisvaraülevaates.

Majandusanalüütikute hinnangul on hinnatõusu pidurdumine igati positiivne, sest see aitab vähendada kinnisvaraturu ülekuumenemise riski, millele juhtis juba kevadel tähelepanu ka Eesti Pank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles