Päästeameti ekspert sõitis Süüria piirialadele missioonile

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Teder
Gert Teder Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna sõitis päästeameti ekspert Gert Teder ÜRO hindamis- ja koordineerimismeeskonna liikmena missioonile Süüria piirialadele humanitaarabi saadetisi kontrollima.

Ainsa eestlasena kaheksaliikmelisse meeskonda kuuluva Gert Tederi sõnul selgub tema täpne töökoht lähipäevil, kuid tõenäoliselt saab see olema Türgi ja Süüria piiril.

«Meie ülesandeks saab olema suhtlemine kohaliku tolliga, humanitaarabi saadetiste kontroll ning monitooring. Peame tagama, et veoautodes olev kaup vastaks kauba deklaratsioonile. Lühidalt öeldes tuleb meil inspekteerida Süüriasse sisenevaid humanitaarabi konvoisid,» selgitas ta.

Hetkel teada olevate andmete põhjal viibib Teder missioonil 12. augustini.

Süüria konfliktides on juba 6,4 miljonit elanikku sunnitud oma kodudest lahkuma ning 240 000 inimest on lõksus ümberpiiratud aladel.

Olukorra leevendamiseks võttis ÜRO julgeolekunõukogu 14. juulil vastu resolutsiooni, mis annab organisatsioonile volitused ületada Süüria piir, sõltumata Süüria ametlikust seisukohast, ning viia põgenikele humanitaarabi. Humanitaarabi hakatakse saatma Türgist ja Jordaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles