Aldo Kals: Manilaid – lillede ja lindude laid

, Manilaiu sõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkasellid Riida turismitalu juures Manijal. Aldo Kals esireas vasakult teine.
Matkasellid Riida turismitalu juures Manijal. Aldo Kals esireas vasakult teine. Foto: Elviire Kirst

Aastatel 1941–1943 töötas Liivi lahe põhjaservas Tõstamaa poolsaare tipus asuval Manilaiul koolmeistrina äsja Tallinna pedagoogiumi lõpetanud Maimu Raide. Mõni kuu tagasi tähistas ta oma 95. sünnipäeva.

Pool sajandit tagasi tuli Maimu Raide, toona Maimu Siigur Tartu pimedate kooli, mis praegu kannab Tartu Emajõe kooli nime. Mitmel varasemal juubelil on Raide teda usutlenud Tartu ajajärgu õpilastele rääkinud eredaid mälestuskilde Manilaiu aastatest. Seda paari ruutkilomeetri suurust maariba, mis lainemurdjana kaitseb Tõstamaa valla lõunarannikut sügistormide eest, on ta nimetanud kevadise kireva värvi- ja hurmava lõhnarohkusega õnnistatud lillede saareks, kus aegade algusest on askeldanud Arktika aednikud – linnud. Maimu Siiguri kunagised Tartu õpilased tegid heinakuu 7. päeval sellele tema muinasjutumaale matka.

Matkasellid Manilaiul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles