Usin robot säästab aedniku vaeva

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda esindaja Margus Mustonen oli valmis enda peal tõestama, et robotniiduk mitte ei sõida takistusest üle, vaid pöörab end ringi. 
Nii oligi.
Honda esindaja Margus Mustonen oli valmis enda peal tõestama, et robotniiduk mitte ei sõida takistusest üle, vaid pöörab end ringi. Nii oligi. Foto: Pm

Aina enam võib Eesti aedades askeldamas näha väikseid robotniidukeid, mis müüjate kinnitusel ei päästa pererahvast mitte ainult tüütust muruniitmise kohustusest, vaid õpetavad ka lapsi oma asju hoidma.

«Varem oli ostjate huvi robotniidukite vastu null, aga praegu on need väga popid,» rääkis Saestuudio tegevjuht Tarmo Ojamäe, kelle firma müüb juba seitse aastat Husqvarna robotniidukeid.

Kuigi võrreldes tavalise niidukiga on need märksa kallimad, ei saa Ojamäe sõnul öelda, et robotniidukeid ostaksid jõukamad inimesed. «Tänavu jäi silma, et väga palju ostavad lapsed robotniiduki oma vanadele vanematele, kellel läheb niitmine raskeks, aga soovitakse, et krunt ei läheks käest ära,» rääkis Ojamäe. Väga palju on ostjate seas ka tehnikahuvilisi mehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles