Aare ei välista Rüütli kandideerimist riigikogu valimistel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Pm

Rahvaliidu esimees Juhan Aare sõnul pole sugugi välistatud, et tuleva aasta märtsis kandideerib riigikogu valimistel erakonna nimekirjas ka president Arnold Rüütel.

«Arnold Rüütel on suurepärane poliitik, väga heas vormis inimene, tema vanuses on riike juhitud ja suuri riike,» rääkis Aare intervjuus Vikerraadio saatele «Uudis+», vahendas ERR Uudised.

Aare sõnul ei maksa unustada, et Rüütel on ka suurepärane strateeg. «Eestis on vähe poliitikuid, kel on nii peen strateegilise mõtlemise võime, kui on seda Rüütlil, olen temaga töötanud 25 aastat koos ja tean täpselt, millest räägin.»

Aare tunnistas, et ei saa veel tänasel päeval öelda, et Rüütel oleks kandideerimisele juba oma jah-sõna öelnud, lisades, et see on läbirääkimiste küsimus ja et sel teemal kindlasti Rüütliga vesteldakse.

Praegu 82-aastane Arnold Rüütel oli aastail 2001-2006 Eesti Vabariigi president, 1983-1992 oli ta Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi ülemnõukogu presiidiumi esimees ehk okupatsioonirežiimi nominaalne riigijuht. Kommunistlikku parteisse kuulus Rüütel alates 1964. aastast. Rüütel on Rahvaliidu auesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles