Virumaa Teataja ennustusvõistluse võit läks FC Flora fännile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania on vähemalt neljaks järgnevaks aastaks maailmameister ja sellel ennast lipuvärvidesse meikinud neiul on põhjust uhke ja rahulolev olla.
Hispaania on vähemalt neljaks järgnevaks aastaks maailmameister ja sellel ennast lipuvärvidesse meikinud neiul on põhjust uhke ja rahulolev olla. Foto: AFP

Uus maailmameister jalgpallis on sündinud ning sellega ka Virumaa Teataja ennustusvõistlusele joon alla tõmmatud. Parimaks jalgpalliasjatundjaks osutus 18aastane tallinlane Pärtel Pilt.

Virumaa Teataja ennustusvõistlusel “Jalgpalli MM 2010” oli kokku võimalik saada 16 punkti, neist seitse mängiti välja kahel viimasel võistluspäeval.

Väga hea tulemusega ehk 12 punktiga tuli võitjaks Pärtel Pilt, kes jagas pärast alagrupiturniire 8 punktiga esikohta Maiko Mathiese­niga, kellel turniiri lõppfaasi ennustamine enam nii hästi ei läinud ning kes jagas lõpuks 10 punktiga 5.-10. kohta.

Pärtel Pilt läks alagrupiturniiri puhul alt ainult Inglismaaga, kellele pakkus kohta finaalis. Oma neli punkti teenis ta õigesti ennustatud Saksamaa pronksikoha eest, lisaks pakkus ta Hispaaniale finaalikohta ning väravalööjate nimistusse David Villat ja parimaks väravavahiks Iker Casillast.

Võit läks õigele mehele

Jalgpalli on Pärtel Pilt enda sõnul vaadanud üheksa aastat ja sama kaua ka hobi korras mänginud. “Jalgpallipisik tuli sisse 2001. aastal, kui Kadrioru staadionil mängisid FC Levadia ja FC Flora, sellest päevast peale olen FC Flora fänn ja nende kohtumistel võite mind leida fännisektorist,” rääkis ta.

“Teisi spordialasid ei vaata, kuna jalgpall on ainuke spordiala maailmas,” lisas ta. Õige fännina jälgis ta peaaegu kõiki mänge otseülekandes, ja kui see ei olnud võimalik, siis parimad hetked vaatas pärast üle.

Ennustusvõistlusel osalemiseks ta mingit erilist eeltööd ei teinud. Lääne-Virumaaga seob teda Vainupeal suvitamine ning Rakveret peab ta Tallinna järel Eesti ilusaimaks linnaks; samuti on ta käinud Rakvere staadionil jalgpalli vaatamas ja kaks aastat tagasi ka Baltoscandalil.

Pärtel Pilt lõpetas just keskkooli ning üritab ülikooli pääseda.

Erilisi ootusi tal seoses maailmameistrivõistlustega ei olnud, kuid nagu iga jalgpallihuviline, ootas ka tema ilusat loovat jalgpalli, väravaid ning emotsioone.

“Üllatusena võib nimetada Uruguay koondist, minu silmis mängisid nemad kõige sümpaatsemalt ja loovamalt. Üllatusena võib veel nimetada seda, kui halva mänguga suutis Hispaania meistriks tulla; nagu tavaliselt, üritasid nad palliga väravasse joosta, kuid seekord puudus barcelonalik lust, asi muutus lihtsalt peaga vastu seina jooksmiseks,” rääkis ta.

Kohtunike tööd pidas noormees rahuldavaks, kui mitte arvestada paari päris ränka eksimust. Finaalis vilistanud Howard Webb reageeris tema arvates veidi üle. MM-turniiri parim mängija oli tema meelest Diego Forlán ning parim mäng Uruguay-Ghana.

Kolm tõusjat

Kolm järgmist ennustajat - tallinlane Rain Kuldjärv, järvakas Margus Jätsa ning Tanel, kelle kohta on teada vaid meiliaadress - kaotasid võitjale ühe punktiga. Kõik nad jõudsid paremate hulka tänu ennustuse lõpuosa õigele täitmisele.

Rain Kuldjärvel ja Margus Jätsal oli pärast alagrupiturniire kuus punkti ning Tanelil ainult viis.

Tanel pani täppi Saksamaa pronksikoha, ennustas Hispaania maailmameistriks, arvas ära suurima ühes mängus löödavate väravate arvu ning sai punkti ka Villa ja Casillase eest. Margus Jätsa oli temaga samal arvamusel, välja arvatud see, et pakkus pronksi Argentiinale.

Rain Kuldjärv ennustas õigesti Saksamaa pronksmedali, Hispaania tiitli, suurima väravate arvu mängus ning parima väravavahi, kuid pakkus parimaks väravalööjaks Fernando Torrest.

23aastane Rain Kuldjärv on lõpetanud Kiltsi põhikooli ning õpib TTÜs. Tema jäi MMiga, aga eriti Hispaania võiduga rahule.

“Uruguay oli kõige meeldivam üllatus, kuigi ma olin juba enne MMi veendunud, et neil läheb hästi,” ütles ta Ameerika mandri parima meeskonna kohta. Rain Kuldjärv kiitis finaali vilistanud Inglise vilemehe Howard Webbi tööd, kes jagas tema sõnul kaarte õiglaselt ja hoidis sellega mängu kontrolli all. Kuldjärve arvates oli parim mäng Hispaania-Saksamaa ja ka finaal meeldis talle.

“Parimat mängijat on raske valida. Kuna olen suur Hispaania fänn ja valiksin sealt Villa ning Xavi ja Iniesta. Samas aga kõige silmapaistvam meeskonna liider oli ikkagi Diego Forlán,” kõneles ta.

Täppipanijad

Ainsana ennustas täpselt medalikolmiku tallinlane Eduard Malgin, aga kuna muud tema ennustused kuigi tabavad polnud, siis sai ta kokku üheksa punkti. Kolm ennustajat arvasid ära nii finalistid kui maailmameistri (loomulikult oli Hispaaniale tiitli ennustajaid rohkem). Need “selgeltnägijad” olid tallinlased Janar Eslon ja Alari Paeorg ning saarlane Kristjan Lukk, kuid ka nemad ei saanud üheksast punktist enam.

Parimaks naisennustajaks osutus 10 punkti kogunud Monika Kalvik ning parimaks tegevjalgpallurist ennustajaks sama palju punkte saanud Mart Kiis, kes lööb kaasa neljandas liigas.

“MM vastas enam-vähem ootustele, sest lemmikmeeskond Saksamaa mängis ilusat jalgpalli. Üllatasid Uruguay ja Ghana,” sõnas 16aastane Mart Kiis. Tema pidas parimaks pronksimängu Saksamaa-Uruguay ning parimateks mängijateks Diego Forláni, Thomas Müllerit ning Bastian Schweinsteigerit.

Lisada võib veel kümme punkti kogunud seni nimetamata ennustajad: Toivo Ilves Viljandist, Martin Reinsalu Valgast ning Rene Urke. Üheksa punkti kogusid 13 ennustajat ning kõige väiksem õigete vastuste arv oli kolm.

Sellega on ennustusvõistlus lõppenud, parimad selgunud ning jääb ainult oodata kaks aastat, misjärel on jalgpallisõpradel taas suur pidu – Ukrainas ja Poolas mängitakse EMi finaalturniiri mänge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles