Venemaa esitas kahele metrootöötajale kriminaalsüüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetuse uurimise käigus peeti kinni ka Moskva metroo raudtee paranduse osakonna juht Aleksei Trofimov.
Rongiõnnetuse uurimise käigus peeti kinni ka Moskva metroo raudtee paranduse osakonna juht Aleksei Trofimov. Foto: SCANPIX

Venemaa võimud esitasid eile kahele metrootöötajale kriminaalsüüdistuse seoses Moskva õnnetusega, milles sai surma 23 inimest, teatas uurimiskomisjoni eestkõneleja Vladimir Markin.

«Otsustati algatada kriminaalasi raudteeametniku Valeri Baškatovi ja raudteeametniku abi Juri Gordovi vastu,» kinnitas Markin.

Uurijad usuvad, et Baškatov ja Gordov paigaldasid valesti uue rööpmevahetussüsteemi ja see koos teiste väärtegudega viis 23 inimese hukkumiseni.

Õnnetuses sai rohkem kui 150 inimest vigastada.

Metroorong sõitis 15. juulil hommikuse tipptunni ajal rööbastelt maha. Tegemist on viimaste aastate tõsiseima metrooõnnetusega Moskvas.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin vallandas teisipäeval alates 2011. aastast Vene pealinna metroosüsteemi juhtinud Ivan Besedini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles