Kangert: peagi hakkan sõitma liidrina

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana meeskond alustas Tour de France’i viimast etappi traditsioonilise šampanjajoomisega. Kollases särgis Touri võitja Vincenzo Nibali, parempoolsem Tanel Kangert.
Astana meeskond alustas Tour de France’i viimast etappi traditsioonilise šampanjajoomisega. Kollases särgis Touri võitja Vincenzo Nibali, parempoolsem Tanel Kangert. Foto: AFP/SCANPIX

Tanel Kangertist sai Jaanus Kuuma kõrval teine jalgrattur, kes lõpetanud nii Touri, Giro kui Vuelta.

Aeg, mil Tanel Kangert saab mõnel suurtuuril omaette tegutseda – kas Astana meeskonna esimese või teise liidrina – polevat kaugel. Nii kinnitas Kangert ise. Seekord Tour de France’il täitis ta  veel abilise rolli. Hästi täitis – tema hoolealune, itaallane Vincenzo Nibali võitis Touri ilmse ülekaaluga.

Tour on selleks korraks läbi. Nibali triumfeeris, Kangert sai 20. koha, ent võitjad on mõlemad. Mida kaugemale velotuur edenes, seda suuremaks kasvas Kangerti väärtus. Viimastel mägistel etappidel oli just tema see, kes jõudis Nibaliga koos poolde lõputõusu vunkida ja andis itaallasele viimase hoo. Jacob Fuglsang ja teised astanakad, kes pidid olema maru tugevad ja peamised abimehed, on küll toredad poisid, ent kui asi karmiks läks, tõi just Kangert kastanid tulest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles