Katre Tatrik: varesele valu ... Linn saab puhtaks?

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katre tatrik
Katre tatrik Foto: Postimees

On tartlasi, keda kesklinna varesed häirivad. On tartlasi, keda varesed ei häiri, aga neid peletavad peletid küll. On tartlasi, kes vareseid ega peleteid tähelegi ei pane.

Vanad eestlased on vareste järgi ennustanud nii ilma, laeva hukku kui ka vanapoiste naisevõttu. Muu hulgas võrreldi: viiekuusel juba varese mõistus. Ka vanal varesel ja seitsmeaastasel lapsel olla üks mõistus. Varest peeti targaks linnuks.

Vikipeedia teab, et Iisraelis pillavad varesed vette leivakoorukesi, kasutades neid kalasöödana. Uus-Kaledoonia vareseid on aga nähtud viskamas pähkleid ja seemneid maanteele, et need autorataste all puruneks. Austraalia varesed on jällegi õppinud sööma aagasid, mille nahk on mürgine. Selleks tuleb konn selili keerata, kõhualusel õrnal nahal mürginäärmeid pole.

Huvitav, kui kaua kulub vaimulinna Tartu varestel aega mõistmaks, et kolmest (linna reservfondist eraldatud 7770 euro eest ostetud ja paigaldatud) peletist kostvale liigikaaslaste hädakisale tegelikku ohtu ei järgne?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles