Soome hokilegendi tulevik selgub lähipäevil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemu Selänne.
Teemu Selänne. Foto: SCANPIX

Soome läbi aegade üks parimai hokimehi Teemu Selänne teatas kevadel küll karjääri lõpetamisest, kuid mehe esimene koduklubi Helsingi Jokerit teeb omalt poolt kõik, et vanameister veel korra kodusele jääle tuua.

Jokerite boss Jari Kurri ütles, et lõplikku vastust pole ta 44-aastaselt hokimehelt veel saanud, kuid asi peaks saama selgeks juuli lõpuks. «Seis ei ole muutunud. Pall on nüüd tema käes,» ütles Kurri Iltalehtile. «Usun, et saan juuli lõpuks vastuse, kuid see pole kindel. Ta võib lisaaega paluda.»

Kurri kinnitas, et raha taha Selänne naasmine kindlasti ei jää, sest klubi on omalt poolt tegema ükskõik mida, et legend veel üheks aastaks väljakule tuua.

Viimati mängis Selänne Jokerite ridades hooajal 1994/95. 1992. aastal tuli ta Helsingi meeskonnaga ka Soome meistriks. Hilsem karjäär NHLis kujunes pikaks ja edukaks: kuninglikus hokisarjas mängis soomlane 1451 mängu, viskas 684 väravat ja kogus 773 söödupunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles