Go Rail langetab Eesti-siseste rongipiletite hinda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Rail.
Go Rail. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Raudteel rahvusvahelist reisijatevedu korraldav AS GoRail langetab alates 1. augustist Eesti-siseste rongipiletite hinda, luues riigisiseseks reisimiseks soodsa eritariifi. Kehtima hakkab see esialgu Peterburi rongis ning üksnes rongist ostetud piletitele.

«Loome riigisisese tariifi soovist pakkuda Tallinna-Narva suunal soodsat, kiiret ja mugavat sõiduvõimalust,» põhjendas Go Raili arendusdirektor Jolan Ševtsov uuendust. «Kuna Go Railil on peale hinna veel teisi eeliseid – näiteks saab Peterburi rongiga kõige kiiremini Tallinnast Narva ning korraldatud on toitlustus –, siis usume, et see võimalus rõõmustab paljusid Virumaa reisijaid.»

Eesti-sisene tariif hakkab kehtima nii I kui ka II mugavusklassis. Näiteks maksab täishinnaga rongipilet II mugavusklassis Tallinnast Narva 7,9, Jõhvi 6,55, Rakverre 4,25 ja Tapale 3 eurot. Lisaks kehtivad II klassis soodustused õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele, puuetega isikutele ja koolieelikutele. Rong läbib vahemaa ligemale 2,5 tunniga.

Esmalt rakendatakse Eesti-sisest tariifi katseprojektina Peterburi rongides. «Kui reisijad võimaluse hästi vastu võtavad, siis teeme uuenduse ka Moskva rongides,» sõnas Ševtsov.

Soodsama tariifiga on võimalik pileteid osta üksnes rongist, kus sõidu eest saab tasuda nii pangakaardiga kui ka sularahas. Eelmüügist ostetud rongipiletitele rakendub rahvusvaheline tariif. Samas võimaldab eelmüügist ostetud pilet tagada endale kindlaks kuupäevaks soovitud istekoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles