Õnnetud omaväravad jätsid punktideta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverlaste värava sepistajad Sergei Akimov (9) ning Alari Aunapuu võivad rõõmu tundes käed kokku lüüa. Esiplaanil pettunud Andrei Veis. Keegi neist ei aimanud, et vaid minut hiljem on põhjust rõõmustada valgesärkidel
Rakverlaste värava sepistajad Sergei Akimov (9) ning Alari Aunapuu võivad rõõmu tundes käed kokku lüüa. Esiplaanil pettunud Andrei Veis. Keegi neist ei aimanud, et vaid minut hiljem on põhjust rõõmustada valgesärkidel Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval toimusid Eesti jalgpalli esiliiga kahekümnenda vooru mängud. FC Rakvere Flora kohtus kodustaadionil emaklubi duubelmeeskonnaga ning kaotas 1:2 (1:2).


Ligi kolmekümnekraadises kuumuses ning käputäie pealtvaatajate silme all tuli avavärav juba mõneminutilise mängu järel.

Pealtnäha süütus olukorras jäi Tallinna FC Flora II mängija trahvikastis tehtud pealelöögile ette Jaanus Kaasik ning temast põrkunud pall veeres värava alanurka. Rakverlaste väravavahil Jüris Sahkuril jäi üle ainult palli teed pealt vaadata.

Tallinlaste ridades tegid kaasa väravavaht Stanislav Pedõk ning eesliinimehed Nikolai Mašitšev ja Sergei Mošnikov, nemad on FC Flora esindusmeeskonna peatreener Martin Reim reeglite rikkumise eest teadmata ajaks teise koosseisu “edutanud”. Need kolm selles mängus ka tooni andsid. Pedõk oli väravas kindlus ise ning ülejäänud kaks tegid ees kõvasti tööd.

Tegelikult olid tallinlased kohal vägagi tugeva meeskonnaga, sest lisaks nimetatutele olid esindusmeeskonna mängijatest väljakul veel Andrei Veis, Albert Taar, Mikk Reintam ning Andre Frolov.

Õnnetu Kaasik

Rakverlaste vastuvärav sündis esimese poolaja keskel. Sergei Akimov pääses mööda paremat äärt tallinlaste karistusalasse ning sai seal segamatult sööta madala palli värava ette, nii et õigel ajal ette jooksnud Alari Aunapuul jäi ainult pall väravasse tonksata. Nii sündis tema hooaja teine tabamus.

Kahjuks ei kestnud rõõmupidu kaua: minut hiljem läksid vastased jälle juhtima. Rakverlaste kaitse oli juba varem olnud vasakul äärel hädas Nikolai Mašitševiga ning sellelt äärelt tehtud vasturünnaku tagajärjel värav tuligi.

Vabalt karistusalasse pääsenud Mašitšev tsenderdas väravaalasse, ja kuigi tribüünil istudes tundus, et palli saatis peaga väravasse Sergei Mošnikov, kanti värav siiski koos Mošnikoviga õhku hüpanud Jaanus Kaasiku kontosse. Muidu korralikult kaitsetööga hakkama saanud Jaanus Kaasikul oli lihtsalt halb päev. Ka siin polnud Sahkuril midagi teha.

Kohe pärast kolmandat väravat lubas kohtunik kuuma ilma tõttu mõlemale meeskonnale õigustatult joogipausi ning sama tegi ta ka teise poolaja keskel. Tangitud meeskonnad jätkasid kuuma päikese all oma tööd tallinlaste väikese ülekaalu tähe all.

Vastased kasutasid rohkem ääri, püüdes nii mängu laiali tõmmata, kuid kodumeeskonna rünnak oli üles ehitatud peamiselt Akimovi kiirusele.

Teisel poolajal hakkas rakverlastel järjest rohkem tunda andma kuumusest tingitud väsimus, nii et meeskond vajus üha rohkem oma väljakupoolele. Üksinda ette jäänud Sergei Akimovit püüti küll varustada pikkade söötudega, kuid reeglina ei jõudnud need kohale.

Hoolimata sellest oli kodumeeskonnal vähemalt kaks head võimalust seis viigistada. 58. minutil mängisid Aunapuu ja Akimov hästi “seina”, mille tulemusena sai Aunapuu üks-üks-olukorda väravavaht Pedõkiga.

Kuid ründaja viivitas löögiga ning kaitse jõudis vahele. Paarkümmend minutit hiljem andis Hans Hiiuväin hea söödu karistusala joonele Amor Luubile, kuid tugev pealelöök lendas napilt mööda. Ent halada pole midagi, sest väravast mööda löömise kõrget kunsti ning üks-üks-olukordade realiseerimata jätmist demonstreerisid pühapäeva õhtul MM-finaalis ka maailma tipud.

Kuldsuu Sahkur

Oma võimalused olid ka vastastel. Poolaja keskel proovis Rakvere staadioni jalgpallivärava posti tugevust Nikolai Mašitšev ja nii mõnigi kord päästis kodumeeskonna halvimast Jüris Sahkuri õigeaegne vastujooks.

Sahkur on täiesti korralik esiliiga tasemel väravaht, ainult need “vaimukustega” pikitud väljendid, mida ta kasutab oma meeskonna juhendamisel ning kaitsetöö tõhustamiseks, ei stimuleeri küll ühtegi normaalset inimest.

Rakverlaste parim oli kahtlemata Alari Aunapuu, kelle roll on oluliselt teine kui eelmisel hooajal. Mullu kasutati teda põhiliselt äärel, kus tema võimed vajalikul määral ei avaldunud. Küllap on tema eneskindlust tublisti tõstnud kõrgliiga-kogemus, sest FC Kuressaare meeskonna eest pääseb ta regulaarselt vahetusmängijana väljakule.

Järgmine kohtumine peetakse järgmisel pühapäeval
algusega kell 17 taas koduväljakul ning vastaseks on samuti tabeli sabaosas asuv Valga FC Warrior, kellest hea mänguga peaks jõud üle käima.

Senised kaks omavahelist mängu on lõppenud Rakvere poolt vaadatuna 0:0 ja 0:4.

RAKVERE FC FLORA – TALLINNA FC FLORA II 1:2 (1:2)

Väravad: 22. Alari Aunapuu - 5. ov, 23. ov Jaanus Kaasik. Hoiatused: 71. Sander Seeman - 35. Stanislav Goldberg, 90. Sergei Mošnikov.

Rakvere FC Flora: Jüris Sahkur, Algis Kelder, Jaanus Kaasik, Tõnu Ilves, Kaarel Mai (46. Taavi Trasberg), Sander Seeman, Amor Luup, Alari Aunapuu, Hans Hiiuväin, Siim Rannamäe, Sergei Akimov.

Tallinna FC Flora II: Stanislav Pedõk, Andrei Veis, Nikita Baranov, Mikk Reintam (76. Priit Danelson), Meelis Peitre, Albert Taar, Stanislav Goldberg (68. Bert Klemmer), Andre Frolov, Jaan Leimann (68. Erkki Junolainen), Sergei Mošnikov, Nikolai Mašitšev (76. Karl Mööl).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles