Mari Kamps: mupoga rannas

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Kamps
Mari Kamps Foto: Peeter Langovits

Liigne agarus on ilmne ogarus – see mõte torkas mulle esimesena pähe, kui nägin pühapäeva (27. juuli) õhtupoolikul Tallinnas Kakumäe ranna lähistel askeldavaid mupo ametnikke.

Õhutemperatuur oli ligi 30 kraadi Celsiuse järgi ja leitsak kohutav, mistõttu oli loomulik, et inimesed olid sõitnud peredega rannamõnusid nautima ja end jahutama.

Haabersti linnaosas asuv Kakumäe rand on populaarne kohalike elanike, väikeõismäelaste ja kindlasti ka mustamäelaste seas. Arvatavasti sõidetakse sinna pealinna teistestki piirkondadest. Selle juures asuvad kolm n-ö ametlikku parklat on oma väiksuse tõttu juba ammu ajale jalgu jäänud ja ei rahulda rannaliste tegelikke vajadusi.

Seetõttu pargivad mere äärde tulnud inimesed oma autod suhteliselt kitsa asfalttee äärtesse. Kes on siis sunnitud sõitma kahe, kes kõigi nelja rattaga mururibale. Ja siin sekkuvadki toimuvasse «mupsikud», asudes patustanud sõidukeid pildistama ja nende juhtidele trahvikviitungeid välja kirjutama. Pühapäeval oli see pigem küll konveiermeetodil vorpimine…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles