Eesti kodakondsusest loobujad saavad enamasti Soome kodanikeks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti kodakondsusest loobujad saavad enamasti Soome kodanikeks, selliseid inimesi oli esimesel poolaastal 27.

Venemaa kodakondsuse valis 15 Eesti kodakondsusest loobujat, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Postimehele.

Endistest Eesti kodanikest sai kaheksa Suurbritannia, seitse Saksamaa, viis Rootsi, viis Taani, kolm Ukraina, kaks Norra, üks Ameerika Ühendriikide, üks Hollandi ja üks Itaalia kodanikuks.

Esimesel poolaastal loobus Eesti kodakondsusest kokku 75 inimest, mida on märgatavalt rohkem kui aasta tagasi. Mullu loobus kuue kuuga kodakondsusest 45 inimest.

Valitsus vabastab inimesi Eesti kodakondsusest vaid seoses mõne muu riigi kodakondsuse saamisega. Olukorda, kus inimene on kodakondsusest vabastamise järel määratlemata kodakondsusega, ei tohi tekkida.

Tänavu esimesel poolaastal on suurenenud ka uute kodanike juurdekasv. Kuue kuuga andis valitsus Eesti kodakondsuse 891 inimesele, mullu samal ajal sai kodanikuks 727 inimest.

Valdav enamus, ehk 772 uut kodanikku olid varem määratlemata kodakondsusega. 103 uut Eesti kodanikku olid varem Venemaa, üheksa Ukraina, kaks Pakistani ja kaks Kasahstani kodanikud. Samuti sai kodanikuks üks endine Hiina, üks India ja üks Valgevene kodanik.

1. juuli seisuga elas Eestis elamisloaga määratlemata kodakondsusega kokku 89 533 inimest. Seda, kas nad ka tegelikult Eestis elavad, ei ole politsei- ja piirivalveametil võimalik öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles