Marko Mihkelson: Ukraina võitleb vabaduse eest

Mohamed A. El-Erian
, riigikogu väliskomisjoni esimees (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ukrainas toimuv pole mingi kodusõda või sisekonflikt, see on võitlus Venemaa agressiooni vastu, kirjutab sealt äsja naasnud riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL).

Donetski oblasti piir Ukrainas asub keset avaraid ja kauneid steppe. Dnipropetrovski poolt liikudes tervitab saabujat Ukraina rahvusvärvides kaevanduspiirkonda sümboliseeriv piiritähis. Kui seal läheduses poleks Ukraina armee relvastatud kontrollpunkti, ei arvakski, et vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel käib sõda. Sõda Ukraina iseseisvuse ja vabaduse eest.

Meie Kohtla-Järvet meenutav, kuid mitu korda suurem Kramatorski linn oli veel mõne nädala eest Venemaa toetusel tegutsevate terroristide võimu all. Peaaegu inimtühjad tänavad, paljaks röövitud autopoed, mürsutabamustega elumajad ning kuuliaukudega sõidukid meenutavad alles hiljuti toimunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles