Kaitseväe juhataja asetäitjaks saab kolonel Artur Tiganik

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Tiganik.
Artur Tiganik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseminister Sven Mikser nimetas alates tänasest kaitseväe juhataja asetäitjaks kolonel Artur Tiganiku, kes seni teenis maaväe ülemana.

Vastavalt kaitseväeteenistuse seadusele nimetab kaitseväe juhataja asetäitja ametisse kaitseminister kaitseväe juhataja ettepanekul, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Seoses kaitseväe struktuurireformiga 1. augustist loodud kaitseväe juhataja asetäitja peamisteks teenistusülesanneteks on kaitseväe üksuste väljaõppe kõrge taseme ja lahingvalmiduse tagamine.

Artur Tiganik on lõpetanud Rjazani kõrgema õhudessantvägede kooli, Balti kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide sõjakolledžis.

Kolonel Tiganik on teeninud Kalevi Üksik-Jalaväepataljonis alates rühmaülemast kuni pataljoniülemani, Kaitsejõudude Peastaabis staabiohvitserina, Scoutspataljoni ülemana, NATO operatsioonil Afganistanis ISAF-i peakorteris staabiohvitserina, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülema asetäitjana ning 1. jalaväebrigaadi ülemana. Alates 2009. aastast teenis kolonel Tiganik maaväe staabiülemana ning alates 2012. aastast maaväe ülemana.

Seoses kaitseväe struktuurireformiga ühendatakse senine maaväe staap kaitseväe peastaabiga ning maaväe ülema ametikoht kaotatakse.

Samuti kinnitas kaitseminister kaitseväe juhataja ettepanekul senise kaitseväe logistikakeskuse ülema kolonelleitnant Kalev Koidumäe 1. augustist tööd alustava Toetuse väejuhatuse ülemaks, luurepataljoni senise ülema kolonelleitnant Kaupo Rosina luurekeskuse ülemaks ning erioperatsioonide üksuse ülema kolonelleitnant Riho Ühtegi erioperatsioonide väejuhatuse ülemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles