Aarne Soro (vasakult) vaatab Juhan Liivi rollis, kuidas Raivo E. Tamme mängitud kähehäälne tüüp, kes on püüdnud käega kinni luuletajast lähtuva helina, üritab seda vastu Liivi tahtmist ikka ja jälle tajuda. Lisaks sellele kehastab Raivo E. Tamm lavastuses «Kus sa oled, Juhan Liiv?» Liivi muuseumi rehe all meest linnast, Juhani isa, politseinikku, postiljoni ja ajakirjanik Grünfeldti.
Aarne Soro (vasakult) vaatab Juhan Liivi rollis, kuidas Raivo E. Tamme mängitud kähehäälne tüüp, kes on püüdnud käega kinni luuletajast lähtuva helina, üritab seda vastu Liivi tahtmist ikka ja jälle tajuda. Lisaks sellele kehastab Raivo E. Tamm lavastuses «Kus sa oled, Juhan Liiv?» Liivi muuseumi rehe all meest linnast, Juhani isa, politseinikku, postiljoni ja ajakirjanik Grünfeldti. Foto: Kalev Saar

Urmas Vadi autorilavastuses kumab liivilikkus. Liiv on väga ebapüsiv pinnas kirjanduse loomiseks, ainuüksi nõrk tuuleiil võib liivateri lennutades teksti igaveseks minema puhuda. Kas Juhan Liiv mõnikord oma rännakutel Alatskivi ja Tartu vahelistele kruusateedele puuoksaga oma värsse kirjutas?

Me ei tea, kas ta liivale kirjutas, ent tema paberile jäädvustatud luulelooming seisab praegu vankumatult meie kirjanduskaanonis.

Nihestatud müüt

Kommentaarid
Copy