Meyer Werft ja Soome riik ostsid Turu laevatehase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sildid STX Europe väraval Turus vahetatakse välja Meyer Werft Turku vastu.
Sildid STX Europe väraval Turus vahetatakse välja Meyer Werft Turku vastu. Foto: SCANPIX

Saksa laevaehitusfirma Meyer Werft ja Soome riik ostsid Lõuna-Korea firmalt STX ära Turus asuva laevatehase, ettevõtte nimeks saab Meyer Werft Turku.

Saksa firmale kuulub 70 ja Soome riigile 30 protsenti aktsiatest, vahendas Helsingin Sanomate võrguväljaanne.  

Meyer Werfti tegevjuhi Jan Meyeri sõnul oli ostuprotsess keeruline, kuid see oli seda väärt. «Selle tehingu abiga suudame klientide jaoks olla senisest paindlikumad,» ütles ta ja lisas, et ettevõte jätkab tegutsemist ristluslaevade valdkonnas.       

Meyeri sõnul vaadatakse Turu laevaehitustehase praeguse juhtkonna koosseis üle. «Me ei plaani tulla Turusse 50 sakslasega, et kogu juhtkond välja vahetada,» rõhutas ta.  

Soome majandusminister Jan Vapaavuori rääkis, et riik on väikeaktsionäriks ajutiselt. «Täpset ajakava pole kokku lepitud, kuid riigil on plaanis aktsiad maha müüa mõne aasta pärast,» selgitas ta. Pärast seda saab Meyer Werftist Turu ettevõtte ainuomanik.

Uuel laevaehitusfirmal peaks lähiaastatel olema töid küllaga. Näiteks Tui Cruises on teatanud, et tellib Turust kaks uut TUI-klassi ristluslaeva. Uute tellimuste maht kerkib miljardi euro lähistele, mis tähendab Turu tehase jaoks 12 000 inimtööaastat.

STX ostis Turu laevaehitusfirma 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles