Täna sündis selle aasta soojarekord

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna sündis Lääne-Nigulas selle aasta soojarekord ning termomeeter näitas seal 33,5 kraadi.
Täna sündis Lääne-Nigulas selle aasta soojarekord ning termomeeter näitas seal 33,5 kraadi. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Kui juuli viimasel päeval mõõdeti Kundas selle aasta õhutemperatuuri rekordiks 32,3 kraadi, siis täna näitas Lääne-Nigulas termomeeter 33,5 soojakraadi, mis on selle suve uus soojarekord.

Ilmateenistuse ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla teatel mõõdeti selle suve rekordtemperatuur täna kella kolme ja nelja vahel. Loodla ütles ka, et täna õhtul enam rohkem õhutemperatuur tõusta ei tohiks, kuid seda on raske ette ennustada. «Seda võib muidugi juhtuda, kunagi ei või teada, varem on seda ette tulnud küll,» ütles Loodla ja lisas, et ta siiski loodab, et õhutemperatuur enam ei tõuse, sest praegugi on juba päris palav.

Augustikuu ilmaprognoosi kohta ei osanud Loodla samuti midagi kindlat öelda, kuid käesolev nädal tõotab tulla jätkuvalt kuum ning õhutemperatuur jääb 30 kraadi lähedale.

Eesti kuumarekordit aga veel ei purustatud, selleks peaks termomeetri näit veel paari kraadi võrra tõusma. Eesti kõrgeim õhutemperatuur mõõdeti 1992. aastal Võrus ja siis oli soojakraade lausa 35,6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles