TREV-2 käive langes teises kvartalis aastaga 34 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trev 2.
Trev 2. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti juhtiva taristuehituskontserni TREV-2 Grupi käive oli tänavu aasta teises kvartalis auditeerimata andmetel 16,5 miljonit eurot, teise kvartali puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot.

TREV-2 Grupi finantsjuhi Rein Rätsepa sõnul oli kontserni teise kvartali käive mullu sama perioodiga võrreldes 34 protsenti väiksem. «Sarnaselt esimese kvartali tulemusega ei kajastu grupi tulemustes enam sügisel müüdud üldehitustööde tütarettevõtte näitajad ning teisalt EL-i eelarveperioodi vahetuse tõttu kahanenud mahud keskkonnaehituses,» lausus Rätsep.

Esimese poolaasta kokkuvõttes oli TREV-2 Grupi käive 22,7 miljonit eurot. Rein Rätsepa sõnul on grupi põhitegevusalal ehk teedeehitusega seotud tööde maht kasvanud esimesel poolaastal aasta varasemaga võrreldes 19 protsenti.

Eelmise aasta teises kvartalis teenis grupp 1,1 miljonit eurot puhaskasumit.

«Tulenevalt meie tegevuse sesoonsusest jääb ligi pool aastakäibest kolmandasse kvartalisse,» ütles Rätsep. «Poolaasta tulemused tervikuna ületavad meie ootusi, küll aga võib arvata, et teine poolaasta tuleb prognoositust mõnevõrra keerulisem, kuna surve marginaalidele on tuntav.»

Mullu novembris müüs TREV-2 Grupp üldehitusega tegeleva tütarfirma TREV-2 Ehituse OÜ, käesoleva aasta juunis müüdi AS Ropka Liiv. Võrreldes aasta varasemaga on kontserni kuuluvate ettevõtete arv alanenud neljateistkümnelt seitsmele.  

TREV-2 Grupp on Eesti juhtiv taristuobjektidele ja rajatistele keskendunud ehitusettevõtete kontsern. Grupi ettevõtetes töötab kokku ligi 500 inimest, kontserni eelmise aasta käive oli 103 miljonit eurot ja puhaskasum 4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles