Kabulis tapeti USA kindralmajor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani sõdurid vaatavad, kuidas NATO masinad sõjaväeakadeemia juurest lahkuvad.
Afgaani sõdurid vaatavad, kuidas NATO masinad sõjaväeakadeemia juurest lahkuvad. Foto: SCANPIX

Täna Kabuli sõjaväeakadeemias tule avanud Afganistani vormis isik tappis USA kindralmajori – kogu praeguseks lõpusirgel sõja jooksul pole enne surma saanud ühtki nii kõrge auastmega liitlasvägede ohvitseri, teatab New York Times.

Anonüümne koalitsiooniallikas, kes lehele info andis, ei paljastanud surma saanud kindralmajori nime. Küll aga lisas, et pihta sai veel nii NATO sõjaväelasi kui ka nende afgaani kolleege, nende seas kõrge Afganistani ohvitser. Ta ei täpsustanud nende seisundit.

Tulistamise asjaolud on jätkuvalt ebaselged. Vastukäiv on ka info selle kohta, kas ründaja oli kusagilt Afganistani vormi hankinud terrorist või Afganistani enda sõjaväelane.

Kuigi sõja viimastel aastatel muutusid nn siserünnakud, mida alguses nimetati ka «roheline sinisel»-rünnakuteks, Afganistani sõjale väga iseloomulikuks, polnud neid juba mitu kuud ette tulnud. Siserünnakute tipp-perioodil ehk aastal 2012 juhtus neid kümneid. Enamasti polnud põhjuseks mitte terroristide kavalad plaanid, vaid afgaani sõjaväelaste ja politseinike vihahood ning kultuurilised arusaamatused nende lääne instruktoritega.

Veebilehe icasualties.org andmeil on tänavu Afganistanis elu jätnud 56 koalitsioonisõdurit, neist suurem osa ehk 39 ameeriklased. Üldse on kogu konfliktis langenud koalitsioonisõdurite arv 3465, nende seas on ka üheksa eestlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles