Päästjad keelaksid veekogude ääres alkoholi joomise

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnast suvitama tulnud Liisi ja Janek Vint on tänavu kuulnud paljudest joobe tõttu uppunutest ning oleksid igati selle poolt, kui avalikes randades alkoholi joomine keelustataks.
Tallinnast suvitama tulnud Liisi ja Janek Vint on tänavu kuulnud paljudest joobe tõttu uppunutest ning oleksid igati selle poolt, kui avalikes randades alkoholi joomine keelustataks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel aastal on uppunud juba üle 40 inimese ja iga kolmas neist oli enne ujumaminekut alkoholi joonud. Viljandimaal on viimase kuu jooksul märja haua leidnud kaks meest, kes enne vette sukeldumist vägijooke pruukisid, neist viimane alles läinud laupäeval.

Uue avaliku korra seaduse kohaselt on avalikes kohtades alkoholi juua lubatud juhul, kui see teisi ei häiri. Küll aga on omavalitsustel õigus seada lisapiiranguid ning Tartu linnavõim ongi hakanud napsitajate tõttu kaaluma alkoholi tarbimise keelamist veekogude ääres. Nõnda oleks seal vähem purjus inimesi, keda võib ahvatleda ebaadekvaatses seisundis ujumaminek.

Mitu teisipäeval Viljandi järve äärde suplema tulnud inimest leidis, et Tartu eeskujul võiks ka Viljandis veekogude ääres alkoholi pruukimise keelata. Kuulnud küsimust, hüüdsid rannas siidrit rüüpavad Crislin-Carina Gromov, Karin Kont ja Kaja Pikko kui ühest suust, et otse loomulikult tuleks see lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles