Sõudeliit saadab MMile ka naiste kahepaadi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu istub MMil ühte paati koos Mariliis Reinkortiga.
Kaisa Pajusalu istub MMil ühte paati koos Mariliis Reinkortiga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Sõudeliidu juhatus otsustas täna, et Amsterdamis toimuvale MMile sõidab lisaks meeste nelja- ja kahepaadile veel ka naiste kahepaat. Viimastel aastatel ühepaadil sõitnud Kaisa Pajusalu ja 19-aastane Mariliis Reinkort on seni koos osalenud ühel MK-etapil, kuid siiski otsustati nad MMile saata.

«Nad on koos sõitnud alates Luzerni MK-etapist ja osalenud veel paaril väiksemal võistlusel. Tuleb ka naiste sõudmist turgutada ja mõelda positiivselt,» põhjendas sõudeliidu peatreener Jaan Tults tehtud otsust pärast tänast juhatuse koosolekut.

«Pajusalul on ühepaadil olnud viimasel ajal tagasiminekuid ja talle tuleb anda uus hingamine mingis teises paadis. Reinkort plaanis minna aga USAsse ülikooli ja hakata seal sõudma. Praegu sõltubki nüüd naiste kahepaadi edasine tulevik MMist,» lisas Tults. «Otsus nad MMile saata oli üksmeelne, kõik juhatuse liikmed võtsid ühehäälselt otsuse vastu.»

Koondise peatreeneri sõnul loodetakse MMil eelkõige neljapaadile (Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Kaur Kuslap) ning paranevat vormi näitavalt kahepaadilt (Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä) loodetakse vähemalt kohta B-finaalis ehk 12 parema seas.

Lisaks osaleb MMil ühepaadil ka parasõudja Tõnis Vihmand.

Sõudmise MM toimub tänavu Amsterdamis 24.-31. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles