Eesti ja Rootsi keskkonnaministrid hakkavad koos e-teenuseid arendama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi keskkonnaminister Lena Ek ja Valitsustevahelise Kliimamuutuste Nõukogu (IPCC) liige Thomas Stocker.
Rootsi keskkonnaminister Lena Ek ja Valitsustevahelise Kliimamuutuste Nõukogu (IPCC) liige Thomas Stocker. Foto: SCANPIX

Eesti keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja Rootsi keskkonnaminister Lena Ek leppisid Stockholmis toimunud kohtumisel kokku kahe riigi tihedamas koostöös puhta õhu ja e-teenuste arendamise valdkondades.

«Rootsi ja Eesti kogemused kinnitavad, et majanduskasv ja puhta looduse hoidmine käivad omavahel väga edukalt kokku. Mõlemal riigil on häid kogemusi, kuidas keskkonna arvelt järelandmisi tegemata on võimalik majandust arendada,» rääkis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

«Leppisime kokku tihedamas koostöös just praktiliste lahenduste laiemal tutvustamisel, seda eelkõige rahvusvahelise kliima ja puhta õhu koalitsiooni raames.»

Teiseks peateemaks oli Eesti e-teenuste kogemused.

«Häid lahendusi ressursside kokkuhoidlikumaks kasutamiseks otsitakse maailmas tikutulega. Eestis kasutusele võetud e-teenused on selleks üks kaasaegsemaid võimalusi,» selgitas Pentus-Rosimannus.

«Kui meil välja arendatud ja omaks võetud e-teenused toimiksid ka riikide vaheliselt, oleks ressursisääst sadades kordades suurem.»

Eesti keskkonnaminister tutvustas kohtumisel e-tervise, e-residentide ja digiallkirja lahendusi.

Eesti keskkonnaminister oli Stockholmis ühepäevasel visiidil, mille käigus kohtuti Rootsi keskkonnaministriga, Stockholmi Keskkonnainstituudi juhi ja Rootsi Keskkonnauuringute presidendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles