Kwaśniewski: Putin on omaenda poliitika pantvang

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola endine president Aleksander Kwaśniewski.
Poola endine president Aleksander Kwaśniewski. Foto: SCANPIX

Poola endise presidendi Aleksander Kwaśniewski arvates on Vene riigipeast Vladimir Putinist saanud omaenda poliitika, mille eesmärgiks on superriigi taastamine, pantvang.

«Sanktsioonid poliitikat ei muuda, need on koormaks, võivad olukorda raskendada. Samas ei muuda need Putini strateegilist poliitikat, mille ta ise lõi ja mille pantvangiks ta on saanud,» rääkis ekspresident ajalehele Gazeta Wyborcza.

Kwaśniewski kommenteeris nii lääneriiki kehtestatud uusi Vene-vastaseid sanktsioone.  

«Tema eesmärgiks on moodustada Euraasia Liit, taastada Venemaa kui superriik ja ta ei taha ega ka või loobuda Ukrainast,» rääkis ta.  

Kwaśniewski sõnul arvestab Venemaa võim sellega, et tänu olukorra destabiliseerimisele Ukrainas saab selle (riigi) propaganda, surveavaldamise ja raha abiga anda Moskvale tagasi. Kuid tema arvates võivad sellele vastu seista ukrainlased ise.

«Nii teravaid Vene-vastaseid meeleolusid, kui valitsevad praegu Ukrainas, pole mitte kunagi olnud. Võib juhtuda, et isegi siis, kui ukrainlased on viidud majanduskrahhini, ütlevad nad, et peavad oma väärikust ja iseseisvumist tähtsamaks kui kokkulepet Putiniga.»   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles