Terras ja Raidma sõitsid Kesk-Aafrika Vabariiki

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Kesk-Aafrika Vabariigis Ucatexi sõjaväelaagris Banguis.
Eesti sõdurid Kesk-Aafrika Vabariigis Ucatexi sõjaväelaagris Banguis. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma alustasid täna visiiti Kesk-Aafrika Vabariigis Banguis, kus nad kohtuvad nii Eesti kaitseväelaste, Euroopa Liidu missiooni juhtide kui kohalike liidritega.

Terras ja Raidma kohtuvad täna Euroopa Liidu Kesk-Aafrika missiooni ülema brigaadikindral Thierry Lioniga ning Prantsusmaa missiooni Sangaris ülemaga. Homme kohtuvad nad Ucatexi sõjaväebaasis Eesti kaitseväelaste ning rahvusvahelise pataljoni juhtkonnaga, teatas kaitseväe peastaap.

Terras kohtub homme eestlaste vastutusalal ka Bangui viiendas linnaosas elavate kohalike liidritega ning Raidmat ootab kohtumine Kesk-Aafrika Vabariigi kaitseministri ja Euroopa Liidu delegatsiooni juhtidega.

Eesti jalaväerühm ja toetusüksus teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis alates mai algusest. Nende ülesanne on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksusi vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Jalaväerühma käsutuses on neli soomukit Sisu XA-180. 50-liikmeline kontingent jõuab tagasi Eestisse augusti lõpus.

Euroopa Liidu sõjaline operatsioon Kesk-Aafrika Vabariigis kestab praeguste plaanide kohaselt aasta lõpuni. Lisaks Eestile osalevad operatsioonil Prantsusmaa, Hispaania, Holland, Luksemburg, Itaalia, Soome, Rumeenia, Poola, Saksamaa, Läti, Leedu, Ühendkuningriik ja Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles