Pärnu politsei tabas vargusteseerias kahtlustatavad noored

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaröövel. Pilt on illustratiivne
Pangaröövel. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus võttis eelmisel nädalal vahi alla kinni noormehe, kahtlustatuna Pärnu rannarajoonis toimepandud vargusteseerias, vargustega seoses on esitatud kahtlustus veel viiele inimesele.

Viimase nädala jooksul on hommikused politseiteated sisaldanud ridamisi teateid Pärnus toime pandud vargustest. Sisse on murtud rannarajoonis mitmetesse kioskitesse ning varastatud erinevat, alates kartulikrõpsudest kuni kassarahani. Erinevate majutusasutuste lähistel on parklates  varastatud nii sõidukitest kui ka sõidukite küljest erinevaid asju.

Varguste toimepanemises kahtlustatavana pidas politsei kinni 17-aastas kohaliku noormehe, kelle kohus Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahu alla võttis, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja,

Politsei uurib kriminaalmenetluse raames kümmekonda erinevat varguse episoodi, mis on tõenäoliselt toime pandud sama seltskonna poolt. Kriminaalmenetluse raames on lisaks vahi alla võetud noormehele kahtlustus esitatud veel viiele inimesele. Sellesse ringi kuulub nii alaealisi kui ka täiskasvanuid ja kõik nad on varemgi toime pannud erinevaid süütegusid.

Saatuslikuks sai noorukitele eelmise nädala neljapäeva, 31. juuli hommik. Selle päeva varahommikul üritati sisse murda rannarajoonis asuvasse kioskisse, kuid turvasüsteem käivitus ja tegu jäi lõpule viimata. Õnne prooviti kesklinnas asuva kioskiga, kuid selgi puhul jäi tegu lõpule viimata, sest möödujad märkasid kahtlast tegevust ja teavitasid politseid. Sel samal hommikul õnnestuski 17-aastane noormees koos kaaslastega tabada.

Varguste osas on käimas kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Kohtus süüdimõistmise korral võib karistus küündida kuni viieaastase vangistuseni.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis tunnustas nii kaaslinlasi, kes oma tähelepanekutest politseile teada andsid, kui ka kolleege, kelle hea omavahelise koostöö tulemusel võimalikud pahategijad õnnestus tabada. «See, kui ühiste jõupingutuste tulemusel suudame võimalikele varastele jälile saada ja nende teod päevavalgele tuua on võit paljude jaoks -nii linlased kui ka külalise tunnevad end turvalisemalt. Osa varastatud asjadest on kätte saadud ja osa neist on omanikele tagastatud,» märkis ta.

Lääne prefektuuris on selle aasta seitsme kuuga registreeritud  979 vargust, neist Pärnumaal 431, neist omakorda 220 Pärnu linnas. Lääne prefektuur on prokuratuuri saatnud sel aastal 295 vargusi puudutavat kriminaalasja, mille kohtueelne uurimine on lõpule viidud ning neist 131 on Pärnumaal toime pandud, millest omakorda 90 seonduvad Pärnu linnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles