Eesti naiste jalgpallimeistrivõistluste noorim väravalööja on 15-aastane

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti naiste jalgpallimeistrivõistlustel on seljataga kaks ringi ning meistritiitli heitluses veel neli naiskonda. Üle poole hooajast on mängitud ning portaal jalgpall.ee vaatas senist statistikat.

Kümne mänguga 30 punkti teeninud Pärnu JK omab kõige paremaid šansse tõstmaks karika hooaja lõppedes enda pea kohale, kuid Tallinna FC Flora on vaid seitsme punkti kaugusel. 20 punkti on koos FC Levadial, kes kaotas laupäeval just Florale 0:1 kolmanda ringi avakohtumises (mõlemal naiskonnal nüüd kirjas 11 mängu). Tartu Tammekal on tabelis kirjas 12 punkti. Kokku selgitatakse Eesti meister nelja ringiga, neist viimases kahes mängivad senise tulemuste järgi neli paremat naiskonda.

Üleminekuturniiri mängivad selle aasta Expert liigas 5. ja 6. saanud naiskonnad - Tartu SK10 ja Valga Warrior ühendnaiskond ning Nõmme Kalju FC. Koha eest kõrgliigas võitlevad veel Kohtla-Järve JK Järve ning JK Tallinna Kalev. Lisaks mängivad üleminekuturniiril Tallinna FC Flora II ja Pärnu JK II, kuid vastavalt juhendile nemad kohale kõrgliigas kandideerida ei saa.

Noorim väravalööja on sel hooajal olnud Lisette Tammik (FC Flora), kes 15 aasta, 5 kuu ja 29 päeva vanuselt sahistas Tartu JK Tammeka väravavõrku.

Edukaim väravakütt on seni olnud 25 tabamusega Pärnu JK mängija Anastassia Morkovkina, tabeli teine number on Levadia ründaja Vlada Kubassova, kellel kirjas 15 väravat. Üle kümne värava on Expert liigas löönud ka Ave Pajo (Pärnu JK, 12 väravat).

Kõige rohkem on väravaid löönud Pärnu JK (62), samuti on nende kaitsjad suutnud vastaseid kõige paremini takistada – Pärnu väravavahid on pidanud oma võrgust korjama kokku vaid kuus palli.

Penaltite realiseerimisel on olnud kõige edukam Morkovkina, kes löönud neli väravat neljast penaltist (Morkovkina on löönud kõik Pärnu JK penaltid). FC Levadia ning Tartu SK10 ja Valga Warrior ÜN-i realiseerimisprotsent on olnud samuti 100 (vastavalt teeninud kaks penaltit ja ühe penalti). FC Flora ja Tartu Tammeka oma üht teenitud penaltit väravaks vormistada ei suutnud.

Sel hooajal on Expert liigas nähtud ka kolme punast kaarti. Olja Fomina (Tartu SK10 ja Valga Warrior ÜN) ning Vlada Kubassova (Tallinna FC Levadia) said punase kaardi otse, Kubassova võistkonnakaaslane Karina Kesvatera kahe kollase kaardi tõttu.

Kollaseid kaarte on saanud kõige rohkem Kesvatera (4), kolm hoiatust on saanud Jessika Uleksin (Tammeka) ja Kubassova (Levadia). Kaarte on jagatud 21 kohtumises, neist 11 on olnud kaarte kaks või rohkem ning kümnes kohtumises on kaardid kohtuniku taskusse jäänud.

Kolm mängu on väljakohtunikuna kirjas Roman Laidinenil, Nils Grün on olnud kohtunikuks kahes Expert liiga mängus. 26 kohtunikul on kirjas üks mäng. Ka abikohtunike seas paistab silma mitmekesisus. Kahte mängu on abikohtunikuna teenindanud kümme kohtunikku, teistel on kirjas üks mäng. Kokku on seni peetud 31 Expert liiga mängu.

Liigahooaeg lõpeb 11. oktoobril ning pidada on veel 11 kohtumist. Järgmised vastasseisud leiavad aset 23. augustil kui Tallinna FC Flora võõrustab Tartu JK Tammekat ning Pärnu JK sõidab külla Tallinna FC Levadiale. Mõlemad kohtumised algavad kell 13:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles