Prokuratuur saatis pankrotistunud Weroli eksjuhi Meelis Virro kohtu alla

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapsiõli villimine pudelitesse aktsiaseltsi Werol tehases
Rapsiõli villimine pudelitesse aktsiaseltsi Werol tehases Foto: Peeter Langovits

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab praeguseks pankrotistunud õlitootmisfirma AS Weroli endist juhatuse liiget Meelis Virrot rapsikoogi ja rapsi toorõli omastamises ettevõtte kasuks. Süüdistuse järgi on kannatanutele tekitatud kahju ligi 718 000 eurot.

Süüdistuse kohaselt võttis AS Werol Tehased hoiule rapsikoogi, kuid ettevõtte endine juhatuse liige andis töötajatele korralduse müüa kannatanule kuuluv rapsikook teistele klientidele. Kriminaalasja materjalidest selgub, et sellisel viisil omastas süüdistatav Weroli kasuks ligi 1500 tonni rapsikooki.

Lisaks esitas prokuratuur talle süüdistuse selle eest, et ta andis töötajatele korralduse toota hoiulolevast toorõlist rafineeritud õli ja müüa see teistele klientidele. Süüdistuse järgi omastas ta aktsiaseltsi kasuks vähemalt 373 tonni rapsi toorõli.

Süüdistuse põhjal toimusid omastamised ajavahemikus 2011. aasta augustist kuni 2012. aasta jaanuari keskpaigani.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri majanduskuritegude talitus. Kohtuprotsess algab selle aasta detsembris.

AS Werol Tehased pankrot kuulutati välja 2012. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles