Jõks: linnavalitsuse otsus Patareivi kohta on põhjendamata

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Liis Treimann

Eile teatavaks saanud uudis, et Tallinn ei anna sel reedel toimuma pidanud Patareivile korraldamiseks luba, on Allar Jõksi sõnul alusetu.

Eile avalikuks tulnud uudist põhjendab Tallinna linnavalitsus vägagi üheselt. Vandeadvokaat Allar Jõksi arvates on Tallinna linnavalitsuse otsus Patareivi korraldamise keelamise kohta põhjendamata: «Tallinna linnas avaliku ürituse korraldamise ja pidamise korra kohaselt võib keelduda loa andmisest juhul, kui üritus on oma sisult sobimatu. Linnavalitsuse põhjendus on erakordselt napp.»

Jõks ütleb, et see, milles sisu «sobimatus» seisneb, otsusest ei selgu. Tema sõnul kinnitab linnavalitsuse keeldumise meelevaldsust ka asjaolu, et eilsel pressikonverentsil põhjendati keeldumist hoopiski korraldajate võimetusega avalikku korda tagada. 

«Taolise praktika talumine tõstab linnavalitsuse tegevuse seadusest kõrgemale ja võimaldab keelduda edaspidi avalike ürituste korraldamisest põhjusi esitamata. Kas tõesti peaks Patareivi korraldajad loa saamiseks pühendama ürituse näiteks Balti keti aastapäevale?» küsib Allar Jõks.

Patareivi korraldajad lisasid, et vaatamata kõikide ametkondade kooskõlastuste (sealhulgas politsei) olemasolule, on nad sunnitud Patareivi sellisel kujul ja asukohas ära jätma. Seega kolitakse üritus Pärnusse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles